ELEKTRA.25

Dissabte 21 d’octubre de 2023

ELEKTRA.25

al Teatre Joventut – Carrer Joventut, 4-10, L’Hospitalet de Llobregat

explicació davant del teatre: 19:15 h.

Inici de l’obra: 20:00

preu: 16:50 €

Direcció i dramatúrgia: Ricardo Iniesta

Espai escènic: Ricardo Iniesta

Coreografia: Juana Casado i Lucía You

Música: Temes populars dels Balcans, Itàlia, Bielorússia …

Intèrprets: Companyia Atalaya

durada: 75 min

Elektra.25, recupera el millor de la posada en escena d’un dels grans muntatges teatrals del teatre andalús de les darreres dècades. La primera versió, de fa 25 anys, va ser nominada Premi al millor espectacle andalús. En aquesta nova versió, Atalaya recupera l’essència inicial introduint canvis importants i aportacions que potencien encara més el seu valor.

El tema central és l‘espiral de violència (mort-venjança-mort) que es perpetua a la casa dels Atrides. La venjança és el principal “leitmotiv” de les diferents versions de l’obra, un dels gran mals de la humanitat, que dos mil cinc-cents anys després continua propiciant grans tragèdies i calamitats a gran escala, des de la domèstica a la planetària; i davant tot això, una pregunta a l’espectador. Tu que faries en aquest cas? Emocions i interrogants són els objectius del teatre i a Elektra estan expressats de manera prodigiosa.

Espectacle en castellà

La companyia de teatre Atalaya ens diu:

En aquest muntatge hem traçat un pont entre l’Electra dels grans poetes grecs i els qui la van adaptar al segle XX: Hoffmansthal i Sartre.

És aquest aspecte de la «universalitat» en el temps el que volem recalcar més en la nostra visió de la Tragèdia.

El cor és qui marca durant la pràctica totalitat de l’obra el ritme i el to emocional. Els càntics ètnics i les coreografies adquireixen una potència per sobre dels propis personatges. La interpretació coral és un senyal molt recognoscible en el llenguatge d’Atalaya.

Segons els crítics especialitzats, Atalaya ha aconseguit crear un estil propi basat en l’energia de l’actor, tant a través del cos com de la veu, la lectura contemporània dels grans textos universals, la força expressionista de les imatges i el tractament poètic de l’espai, la música i els objectes. La continuïtat del seu equip estable permet llargs processos de recerca per a cada muntatge.

Cookie Consent with Real Cookie Banner