Exposició 2014

Enllaç a les imatges

Aquest any, coincidint amb les festes de Primavera de l'Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, tornem a exposar una mostra  de fotografies realitzades pel  alumnes  de secundària (ESO i Batxillerat) a l’Aula de Cultura de l'Ateneu.

L’escola demana que totes les activitats que es realitzin tinguin una utilitat educativa, és a dir, serveixin per convertir un despreocupat i ingenu infant en un despert i crític adult. Per tal d’aconseguir-ho són necessaris molts esforços, tals com subministrar sabers, entrenar algunes habilitats, però també educar les sensibilitats. Una d’elles és l’estètica, dit d’altra manera, educar la mirada. I una bona manera d’aconseguir-ho és fer que siguin els propis estudiants els que creïn activament imatges i no en siguin només  simples consumidors.

La fotografia digital esdevé una eina actual molt potent per a l’aprenentatge. És una activitat molt ben rebuda per l’alumnat que facilita als docents poder incrementar el nivell d’exigència amb un doble objectiu, rigor científic i alta qualitat fotogràfica, fins al punt de poder aconseguir resultats destacables que són molt valorats pels propis alumnes i els anima a superar-se i a continuar investigant en aquest camp. No es tracta només de fer una fotografia correcta i molt maca per mostrar-la, sinó de treballar la imatge, començant amb un títol suggerent i un context per explicar alguna cosa (per exemple formant part d’un determinat treball o reportatge, d’unes pràctiques de ciències o per mostrar  un concepte matemàtic o una frase filosòfica). Aleshores és quan serveix per l’aprenentatge i la fotografia esdevé una veritable eina TAC.

«Amb els ulls oberts de Bat a Bat» és un petit recull de fotografies realitzades pels nostres alumnes de secundària en els últims tres anys. Són imatges naturals i reals, sense variar-ne i deformar-ne les característiques originals amb l’ordinador. Se’ls ensenya a fer fotografies de manera que no necessitin cap retoc posterior. L’edició digital i el retoc fotogràfic s’aplica a tasques com la restauració de fotografies antigues malmeses, muntatges panoràmics o a creacions gràfiques específiques.

Els treballs exposats, molts d’ells premiats per diferents entitats culturals i científiques, fan palès l’esforç i la dedicació que professors i alumnes posen en aquesta disciplina.  De fet, però, per a nosaltres no hi ha millor premi  que poder mostrar a tothom que ens és proper una exposició d’aquests treballs fotogràfics tan diversos: tècnica fotogràfica,  projectes fotogràfics didàctics, macrofotografia, microfotografia, reportatges temàtics, fotografia d’estudi, fotografia matemàtica, fotografia filosòfica…

El nostre desig és que el màxim nombre de persones  “obrin els ulls de bat  a bat” tal com fan els nostres alumnes i puguin gaudir d’aquesta mostra fotogràfica.

Darrera modificació el Dimarts, 10 Gener 2017 10:32

.

On Participem

On som?

Carretera Sànson, 81
08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel: 93 666 14 28
tac.lartsemalocse@lartsem