08-03-16 La primera collita !

15 Octubre 2014

08-03-16 La primera collita !

Els alumnes del Taller de l’hort van collir els primers enciams. Us mostrem unes imatges de la collita, de la caixa d’enciams que van portar a la cuina i de l’hort en general. Aviat collirem els roures i els pèsols ! No cal dir-vos que l’amanida del dinar d’avui será amb enciams de l’hort !

Clic aquí per veure les fotografies

 


L’Escola Mestral,una Escola Verda en marxa!

Fa 10 anys que un grup de mestres i professors de l’escola van començar a participar en el Pla d’acció ambiental de l’Ajuntament de St. Feliu, on es va concretar el Procés d’Agenda 21 amb l’objectiu d’impulsar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles.
Durant tots aquests anys hem continuat assistint a sessions d’intercanvi i formació i avui, molts d’aquells pro- jectes, ja són una realitat.
Per tal de dur-los a terme, treballem a partir de dos grans blocs:
Per una banda, ens ocupem d’aspectes que afecten tota la comunitat escolar, com la reducció dels resi- dus: disposant de papereres de reciclar i reutilitzar, utilitzant paper ecològic, socialitzant el material didàctic, (llibres, diccionaris...) i la sensibilització per als hàbits sostenibles: netegem els patis i hem instaurat el càrrec de sostenibilitat a cada classe (per tal de controlar les persianes, finestres, llums...). És important des- tacar que, per dur a terme totes aquestes accions, hem creat la figura dels delegats ambientals que col·laboren estretament amb els mestres i participen cada any en les trobades amb altres escoles de la ciu- tat o la comarca).

D’altra banda, hi ha les accions particulars de cada cicle o grup. Ho fem així per tal que, al llarg de la seva escolaritat, tots els alumnes participin en tots els àmbits del projecte. Així, a parvulari, fem activitats entorn de la qüestió dels residus de paper: la seva reducció, reutilització i reciclatge. Aquest material reciclat l’u- tilitzem en les portades dels àlbums, invitacions de la festa de les lletres i altres oca-
sions especials.

A cicle inicial treballem els residus en general, la seva reducció, reutilització i reci- clatge; realitzant murals que il·lustren on van els residus, reutilitzant materials...

A cicle mitjà ens ocupem de l’agroecolo- gia, l’alimentació saludable, la piràmide dels aliments i el manteniment de l’hort per part dels alumnes del Taller.

A cicle superior tenim cura del composta- dor, recollint tots els residus dels esmorzars saludables del Pla de fruita a les escoles i restes del menjador del 1r i 2n trimestre; i de l’hort ecològic, amb la col·laboració, el dia de la plantada, dels alumnes de parvulari i cicle inicial. Tots aquests projectes de primà- ria es treballen conjuntament en llengua catalana i anglesa.

A secundària cal destacar: El projecte CLAKI de recollida d’oli domèstic, que gestionen els alumnes de
2n d’ESO i que implica la majoria de famílies i personal de l’escola.

El projecte LLUM, en el que el grup de 3r ESO és responsable de posar en marxa la monitorització del con- sum elèctric a l’escola, en especial, de mesurar amb precisió les condicions d’il·luminació de les aules i valo- rar l’ús que es fa de la llum natural.

I, finalment, a partir de diversos Treballs de Recerca de Batxillerat, disposem de l’aula Faraday, una aula de física a l’aire lliure on es duen a terme projectes sobre energia. Entre els quals, el Treball de recerca: “Disseny d’un sistema eòlic d’alimentació del reg automàtic de l’hort de l’escola” de l’alumne Bernat Baleta de 2n de Batxillerat del curs passat va ser reconegut amb una Menció Especial en els Premis Edurecerca Jove del Baix Llobregat. També està previst que aquest curs s’acabi el generador elèctric amb energia eòli- ca i s’instal·li un captador solar per alimentar el reg de l’hort de l’escola.


Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració !


novembre 2015 - Després d’un mes i mig treballant amb els alumnes de 6è i l’ajuda del Taller de CM, l’hort ha quedat llest per la plantada. En les fotografies que tindreu accés veureu l’evolució de la gran feina que han fet els de 6è, des del primer dia que vam començar a treballar fins ara: treure moltíssimes males, remoure la terra, aplanar-la, marcar les parcel·les i caminets, buidar el compostador amb alguna sorpresa, escampar l’adob i finalment amb l’ajuda dels alumnes de parvulari i cicle inicial  PLANTAR!

Clic aquí per veure totes les fotografies

 


2014-15

Cebes i pastanagues

Dimecres 20 de maig, hem començat a recollir productes de l’hort. Els alumnes del taller han collit moltes cebes que utilitzaran a cuina pel gaspatxo i pastanagues per l’amanida. Les maduixeres van donant el seu fruit i els alumnes de parvulari, els del tallar i altres.... se’n van menjant.

Una altra notícia important ! Les tomaqueres que van plantar van creixent i ja han sortit els primers tomàquets !!!

Clic aquí per veure les fotografies

Diari Hort 2n dia

Diari Hort 3r dia

Diari Hort 4t dia

Diari Hort 5è dia

Diari Hort 6e dia

Diari Hort 7e dia reg i plantada

 

Taller Hort

Com podeu veure a la mostra de fotografies de l’hort els alumnes del Taller de cicle mitjà estan treballant de valent.

Ha fet molt fred i, no sabem que més pot ser, però els pèsols els costa de créixer, sort n’hem tingut dels enciams, cebes, pastanagues i maduixes que van fent.

Avui 11 de març hem collit els primers enciams i els hem portat a cuina perquè formin part de l’amanida del menú de demà.

Clic aquí per veure les fotografies

.

On Participem

On som?

Carretera Sànson, 81
08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel: 93 666 14 28
tac.lartsemalocse@lartsem