Concert: F. Schubert Simfonia núm. 3 en Re major, D.200 G. Mahler Simfonia núm. 5 en Do sostingut menor

Dilluns 28 de novembre de 2022

Concert:

F. Schubert Simfonia núm. 3 en Re major, D.200

G. Mahler Simfonia núm. 5 en Do sostingut menor

 

Interpretades per l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera

dirigida per Zubin Metha

al Palau de la Música Catalana

preu: 11 €

hora: 20:00

explicació: 19:15 a les grades exteriors del Palau

 

Nascut el 1936 a Bombai, Zubin Mehta és indubtablement un dels directors orquestrals més prestigiosos del món.

En aquesta ocasió, Mehta encapçala la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera) amb un programa signat per dos grans noms: Franz Schubert i la seva Simfonia núm. 3 en Re major, D. 200, obra concisa i alegre escrita per un jove Schubert de 18 anys en només 26 dies, i Gustav Mahler amb una de les seves composicions més programades: la Simfonia núm. 5. Després de la seva mal rebuda estrena el 1905, Mahler arribaria a referir-s’hi com una obra maleïda que ningú entenia. No va ser fins després de la mort de l’autor que la crítica i el públic van començar a apreciar la simfonia fins al punt que, avui en dia, es tracta d’una de les seves obres més populars i distingides.

Franz Peter Schubert (Viena 1797 - 1828) va ser un compositor dels inicis del Romanticisme musical. Tot i que va morir amb només trenta-un anys, se’l considera un dels grans compositors del segle xix

Gustav Mahler (Kaliště 1860 – Viena 1911) és considerat un dels compositors més importants del postromanticisme i un dels principals directors de la seva generació. La seva música fa de pont entre la tradició austro-alemanya del segle xix i el modernisme de principis del segle xx. Prohibit pels nazis per la seva condició jueva, després de la guerra ha estat un dels compositors més interpretats i enregistrats.

.

On Participem

On som?

Carretera Sànson, 81
08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel: 93 666 14 28
tac.lartsemalocse@lartsem