Instal·lació-òpera-performance: Sun and Sea

Divendres 21-10-2022

Instal·lació-òpera-performance: Sun and Sea

Lleó d'Or de la Biennal d'Art de Venècia 2019

Una performance és una obra que inclou la presència de l’artista i, de vegades, més actors. Combina el teatre amb altres disciplines artístiques i pot tenir un element atzarós en la mesura que interactua amb el públic.

llibret Vaiva Grainytė

direcció Rugilė Barzdžiukaitė

direcció musical Lina Lapelytė

 

Explicació a les escales del Teatre Lliure a les 17:15

Sessió contínua itinerant

Entrada de públic cada 30' a partir de les 18.00 h (ens dividirem en dos grups, un entrarà a les 18:00 i l’altre a les 18:30

DURADA: 50' aprox.

LLOC: Teatre Lliure de Montjuïc, Sala Fabià Puigserver

IDIOMA: En anglès. Disponible el llibret en català i castellà

PREU: 7 €

De Lituània, la versió escènica de la instal·lació-òpera-performance sobre la crisi climàtica de Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė i Lina Lapelytė, que va rebre el Lleó d'Or de la Biennal d'Art de Venècia 2019.

En una platja de sorra il·luminada per un sol artificial, gent en banyador gaudeix d’un típic dia de platja. Prenen el sol, llegeixen, juguen i conversen mentre el públic circula per una passarel·la i els observa des de dalt. Aquesta situació totalment banal i quotidiana es transforma quan irromp la música. Les cançons destapen un seguit de preocupacions, tant individuals com col·lectives: de la pell cremada per exposar-se massa al sol a la por d’una catàstrofe mediambiental. Gradualment, les frívoles microhistòries deixen pas a qüestions molt més serioses i les cançons individuals, a un cor universal que s’adreça a neguits d’escala planetària. 

Sun & Sea és la versió escènica de la instal·lació-òpera-performance presentada pel pavelló oficial de Lituània a la Biennal d’Art de Venècia del 2019. El projecte de Rugilė Barzdžiukaitė (directora de cinema i teatre i artista plàstica), Vaiva Grainytė (escriptora, dramaturga i poeta) i Lina Lapelytė (música i compositora), va guanyar el Lleó d’Or a la millor participació nacional. La proposta és una crida crítica contra la crisis climàtica que combina la instal·l ació artística i la pe rformance teatral. 

Mitjà

.

On Participem

On som?

Carretera Sànson, 81
08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel: 93 666 14 28
tac.lartsemalocse@lartsem