La Batalla de los Ausentes, de la companyia La Zaranda

Divendres 1 d’octubre de 2021 a les 20:00 al Teatre Romea:
La Batalla de los Ausentes, de la companyia La Zaranda

Autor: Eusebio Calonge

Direcció: Paco de La Zaranda

Amb Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos

Preu: 17 €

 

La commemoració d'una batalla oblidada reuneix les minses restes d'una tropa. Els personatges a penes es distingeixen ja d'aquells fantasmes que evoquen, els que van quedar sepultats juntament amb la por i la glòria, a les trinxeres. Es dirien definitivament vençuts pel temps, derrotats per les hostilitats del destí. No obstant això, l’autor de l’obra i dramaturg habitual de La Zaranda diu dels personatges: "La seva és la lluita desesperada per la pròpia vida, un combat sense treva per la conquesta d'una destí".

"Ells són l'exèrcit en desbandada d'aquesta àrdua i llarga batalla, el seu llenguatge reconegut és la seva desarborada bandera en un món en guerra contra el sentit poètic de l'existència: la metàfora d'un combat, la bellesa de la derrota i el triomf dels que malgrat ella mai perden l'horitzó ".

"En un moment en què el pessimisme, la tristesa o la desesperança ens han derrotat, ressusciten una espasa de llum contra aquests genets foscos, en un cant a la dignitat humana contra tots els que oculten a l'alba el seu horitzó".

 

La Zaranda. Teatro inestable de Ninguna Parte, és una companyia teatral fundada l’any 1978 a Jerez de la Frontera.

El teatre de La Zaranda es caracteritza per la reflexió profunda de la realitat. Els seus espectacles no presenten respostes, més aviat actuen com un mirall per a l'espectador, fet de paraules poètiques i d'imatges.

Els seus temes parteixen de fets particulars per elevarse cap a qüestions universals com la soledat, la por, el temps, la rutina, la desesperança, l'oblit ...

Les obres de La Zaranda no tenen la intenció d'emetre un judici sobre res, sinó, més aviat, transmetre sensacions. Per això, en les seves obres mai veurem personatges bons o dolents, en tot cas, seran personatges fracassats i perdedors en espais desmanegats i trencats, enmig d’objectes que semblen haver pertangut a persones absents.

Els processos creatius de La Zaranda no solen tenir un període de temps establert ni dates d'estrena. Per a ells el muntatge d'un espectacle és una cosa que cal deixar créixer lentament per no entorpir la creació. Durant el desenvolupament de l'obra, van descartant el més superflu fins quedar-se amb l'essencial.

 

Al sortir del teatre l'Eusebio Calonge, autor de l'obra, ens va venir a saludar i va contestar les preguntes que li vam plantejar. Va ser una conversa molt bonica.

.

On Participem

On som?

Carretera Sànson, 81
08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel: 93 666 14 28
tac.lartsemalocse@lartsem