Activitats culturals

Estimats alumnes i exalumnes:
Com cada curs, us anunciem les activitats culturals a través de la web de l'escola, per tal que pugueu preveure amb temps els dies en què es faran i, en cas que calgui comprar entrades amb antelació, tenir més temps per fer la gestió. Als que ja hi heu participat altres vegades tenim ganes de retrobar-vos, i als que no ho heu fet mai us convidem a venir-hi per compartir tots plegats una estona de cultura, és a dir, una estona de reflexió i coneixement.

Aquesta llista s'anirà actualitzant periòdicament amb la possibilitat que s'incorporin activitats noves entre d'altres de ja programades.

Davant la impossibilitat de dur a terme les activitat culturals de la manera habitual, a causa de la crisi sanitària, hem decidit realitzar-les, de moment, a través de la plataforma Zoom. Per això cal que les persones interessades entreu a formar part d’un grup de WhatsApp d’Activitats culturals. Si us interessa rebre la informació i les contrasenyes de Zoom quan es faci alguna activitat, envieu un missatge al telèfon del Jordi Gómez i ell us incorporarà al grup.

HAMLET
Ser o no ser, aquest és el dilema:
¿és més noble sofrir calladament
les fletxes i els embats d’una Fortuna indigna,
o alçar-se en armes contra un mar d’adversitats
i eliminar-les combatent? Morir, dormir: res més...
I si dormint s’esborren tots els mals del cor
i els mil estigmes naturals heretats per la carn,
¿quin desenllaç pot ser més desitjat?
Morir, dormir... dormir... potser somiar...

Dimecres 22 de desembre de 2021:

HAMLET

de William Shakespeare

al Teatre Cine Aribau

a les 20:00

explicació al davant del teatre a les 19:15

preu: 17:90 €

 

Traducció Joan Sellent

Direcció i espai Oriol Broggi

Interpretació:

Guillem Balart

Míriam Alamany

Toni Gomila

Carles Martínez / Ramon Vila

Marc Rius

Elena Tarrats

Sergi Torrecilla

Il·luminació Pep Barcons

So Damien Bazin

Vídeo Francesc Isern

Vestuari Oriol Broggi i Elisabet Meoz

Diumenge 19 de desembre de 2021:

Exposició El viatge del poeta de Jaume Amigó

A la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès

hora: 12:00

L’artista farà una visita guiada.

 

Molts de vosaltres coneixeu Jaume Amigó, perquè ens ha explicat la seva obra en vàries ocasions, tant a l’escola com en sales d’exposicions. Actualment exposa una instal·lació inspirada en el poeta japonès del segle XVII Matsuo Bashô, en una capella gòtica de Vilafranca.

Les seves llargues estades al Marroc o Mallorca i els seus darrers i constants viatges a l’Àsia han deixat empremta a l'obra d'aquest polifacètic artista. Pintor, gravador, escultor i continuador de l'ancestral tècnica del raku. la seva obra, caracteritzada per un llenguatge jeroglífic refinat de línies i formes senzilles, troba la seva font d'inspiració en els utensilis quotidians o en elements de la natura com núvols o flors. El seu art, heterogeni i abstracte alhora, és objecte de múltiples interpretacions. Ha tingut una àmplia trajectòria a nivell nacional i internacional.

Divendres 19 de novembre de 2021

L’oncle Vània d’Anton Txékhov    

Intèrprets: Ivan Benet, Kaspar Bindeman, Raquel Ferri, Anna Güell, Julio Manrique, Lluís Marco, Carme Sansa, Júlia Truyol

Coproducció de Teatre Lliure i Temporada Alta

al Teatre Lliure de Montjuïc

preu:7 €

explicació a les escales del Lliure: 18:15

inici: 19:00

durada:3 h

 

L’oncle Vània, que va estrenar-se el 1899 al Teatre d’Art de Moscou, és una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX i una de les obres més desoladores i representatives de l’autor rus. Txékhov reflecteix en cada personatge un final apocalíptic: el tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable marquen la seva existència.

DISSABTE 9 D’OCTUBRE DE 2021

C O N C E R T   D E   J A Z Z
DEL BIEL BALLESTER
I EL SEU TRIO

AL CENTRE MORAL DE GRÀCIA
Carrer de Ros de Olano, 9, Barcelona
DE 19:00 A 20:30
PREU:10 €

Divendres 1 d’octubre de 2021 a les 20:00 al Teatre Romea:
La Batalla de los Ausentes, de la companyia La Zaranda

Autor: Eusebio Calonge

Direcció: Paco de La Zaranda

Amb Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos

Preu: 17 €

 

La commemoració d'una batalla oblidada reuneix les minses restes d'una tropa. Els personatges a penes es distingeixen ja d'aquells fantasmes que evoquen, els que van quedar sepultats juntament amb la por i la glòria, a les trinxeres. Es dirien definitivament vençuts pel temps, derrotats per les hostilitats del destí. No obstant això, l’autor de l’obra i dramaturg habitual de La Zaranda diu dels personatges: "La seva és la lluita desesperada per la pròpia vida, un combat sense treva per la conquesta d'una destí".

"Ells són l'exèrcit en desbandada d'aquesta àrdua i llarga batalla, el seu llenguatge reconegut és la seva desarborada bandera en un món en guerra contra el sentit poètic de l'existència: la metàfora d'un combat, la bellesa de la derrota i el triomf dels que malgrat ella mai perden l'horitzó ".

"En un moment en què el pessimisme, la tristesa o la desesperança ens han derrotat, ressusciten una espasa de llum contra aquests genets foscos, en un cant a la dignitat humana contra tots els que oculten a l'alba el seu horitzó".

 

La Zaranda. Teatro inestable de Ninguna Parte, és una companyia teatral fundada l’any 1978 a Jerez de la Frontera.

El teatre de La Zaranda es caracteritza per la reflexió profunda de la realitat. Els seus espectacles no presenten respostes, més aviat actuen com un mirall per a l'espectador, fet de paraules poètiques i d'imatges.

Els seus temes parteixen de fets particulars per elevarse cap a qüestions universals com la soledat, la por, el temps, la rutina, la desesperança, l'oblit ...

Les obres de La Zaranda no tenen la intenció d'emetre un judici sobre res, sinó, més aviat, transmetre sensacions. Per això, en les seves obres mai veurem personatges bons o dolents, en tot cas, seran personatges fracassats i perdedors en espais desmanegats i trencats, enmig d’objectes que semblen haver pertangut a persones absents.

Els processos creatius de La Zaranda no solen tenir un període de temps establert ni dates d'estrena. Per a ells el muntatge d'un espectacle és una cosa que cal deixar créixer lentament per no entorpir la creació. Durant el desenvolupament de l'obra, van descartant el més superflu fins quedar-se amb l'essencial.

 

Al sortir del teatre l'Eusebio Calonge, autor de l'obra, ens va venir a saludar i va contestar les preguntes que li vam plantejar. Va ser una conversa molt bonica.

.

On Participem

On som?

Carretera Sànson, 81
08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel: 93 666 14 28
tac.lartsemalocse@lartsem

EscolaMestral RT @linformatiu_tve: Els escolars treballen online. Les matèries que facin no seran avaluables. També els recomanen que facin jocs amb la f…